średni
8min.
8 Porcje | |
---|---|
200 g | suszonych śliwek |
100 g | jabłek |
100 g | suszonych morel |
500 g | gruszek |
100 g | fig |
1 | pomarańcza |
1 | cytryna |
1 | łyżka miodu |
1 | laska cynamonu |
5 | sztuk goździków |
Opłukać suszone owoce i zalać w garnku przegotowaną wodą, a po tym odstawić na kilka godzin. Sparzyć cytrynę i pomarańczę i pokroić w plastry, po czym dodać do pozostałych owoców.
Dorzucić cynamon i goździki i gotować ok. pół godziny na małym ogniu. Doprawić po ugotowaniu miodem, po czym schłodzić i przelać do dzbanka.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)
Wymagana aktywacja wiadomości (SMS)
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail / SMS)