łatwy
60min.
| 130 Porcje | |
|---|---|
| 400 g | mąki |
| 2 łyżeczki | proszku do pieczenia |
| 30 g | masła Milsani |
| 50 g | cukru Diadem |
| szczypta | soli |
| 2 | jajka z wolnego wybiegu Hofland |
| 125 ml | mleka Milsani |
| 20 ml | grappy (lub wódki) |
| Dodatkowo: | |
| Tłuszcz do smażenia (olej lub smalec) | |
| Cukier puder do posypania | |
Zagnieść (lub zmiksować) mąkę, proszek do pieczenia, masło, cukier, sól, jajka, mleko i alkohol w gładkie ciasto.
Rozwałkować ciasto na posypanej mąką powierzchni na grubość około 2 mm. Pokroić ciasto w małe kwadraciki 3 x 3 cm.
Piec crostoi w rozgrzanym tłuszczu (ok. 175°C) do uzyskania złotego koloru po obu stronach.
Wyjąć i osuszyć na ręczniku kuchennym. Posypać ciepłe crostoi cukrem pudrem.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)