łatwy
75min.
20min.
10 Porcje | |
---|---|
2 łyżki | brązowego cukru |
1/2 szklanki | wody |
1 3/4 łyżeczki | suchych drożdży |
2 1/4 szklanki | mąki uniwersalnej |
1/4 łyżeczki | soli |
3 | jajka |
1 szklanka | roztopionego masła |
1 1/2 łyżeczki | ekstraktu waniliowego |
1 szklanka | cukru |
Ubij brązowy cukier i drożdże z wodą i odstaw na około 5 minut, aż do spienienia.
Umieść mąkę i sól w misce miksującej. Miksując stopniowo dodawaj drożdże. Dodaj jajka pojedynczo, miksując przez 30 sekund po każdym dodaniu.
Ubij wanilię z masłem i stopniowo dodawaj do ciasta. Mieszaj przez około 1 minutę lub do uzyskania gładkości. Ciasto ma być bardzo lepkie i ma mieć grubą, ale nie sztywną teksturę. Przykryj i pozostaw na około godzinę.
Tuż przed pieczeniem gofrów dodaj cukier. Jeśli dodasz go zbyt wcześnie, rozpuszcza się i nie tworzy chrupkiej powłoki.
Ciasto umieść na rozgrzanej waflownicy. Piecz gofry na złoty kolor.
Podawać na ciepło.
Bejgijskie gofry świetnie smakują z lodami, sosem czekoladowym, masłem orzechowym, bitą śmietaną oraz owocami.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)
Wymagana aktywacja wiadomości (SMS)
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail / SMS)