średni
30min.
| 6 Porcje | |
|---|---|
| Pół szklanki | melasy |
| ¼ łyżeczki | cukru trzcinowego DIAMANT |
| ½ łyżeczki | sody oczyszczonej |
| 1 łyżeczka | mielonego imbiru |
| ¾ łyżeczki | mielonego cynamonu |
| 5 filiżanek | gorącej kawy parzonej JACOBS Krönung |
| 1 szklanka | mleka do kawy PIĄTNICA |
| 1 łyżeczka | mielonych goździków |
| 1 łyżeczka | syropu barmańskiego VICTORIA'S o smaku wanilia lub amaretto - do smaku |
| 1,5 szklanki | słodzonej bitej śmietany |
Wymieszaj w małej misce melasę, cukier, sodę oczyszczoną, imbir i cynamon. Przykryj misę i wstaw do lodówki na minimum 10 minut.
Napełnij filiżanki w ¼ kawą, do każdej dołóż łyżkę stołową mieszanki przypraw i mieszaj aż do rozpuszczenia. Dolej syropu barmańskiego. Do każdej z filiżanek dolej kawy, zostawiając u góry miejsce na mleko do kawy.
Udekoruj bitą śmietaną i posypką z mielonych goździków.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)