łatwy
30min.
| 2 Porcje | |
|---|---|
| 4 | marchewki |
| 50 g | masła |
| 1 | sok z jednej pomarańczy |
| 50 g | płatków drożdżowych |
| 1 | ząbek czosnku |
| łyżka miodu | |
| szczypta cynamonu | |
| szczypta kuminu lub papryki wędzonej | |
| garść posiekanej mięty | |
| pestki z granatu | |
| 2 szklanki | ugotowanej kaszy – gryczanej, jęczmiennej, bulgur |
| kilka kromek czerstwego chleba |
Chleb bardzo drobno pokrój.
Wymieszaj z kuminem i cynamonem. Upraż na suchej patelni lub w piekarniku.
Marchewki pokrój w cienkie słupki.
Masło rozpuść na patelni lub w dużym garnku. Wrzuć marchewki i duś przez 10 minut. Potem dodaj posiekany ząbek czosnku, wlej sok z pomarańczy i dodaj miód. Wymieszaj dobrze, tak by składniki się połączyły. Duś przez kolejne 5 minut. Na koniec dodaj płatki migdałowe. Wymieszaj.
Na talerz wyłóż kasze, a na nią porcję warzyw. Posyp granatami i miętą.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)