Afrodyzjaki, pełne witamin, z niewielką ilością kalorii. Do schrupania, grillowania czy pieczenia. Szparagi smakują w każdej wersji, pojawiają się na chwilę, więc lepiej nie marnować tej szansy i wykorzystać ich ofertę. Poznaj przepisy na szparagi #zerowaste
łatwy
20min.
20min.
| 4 Porcje | |
|---|---|
| obierki i końcówki szparagów | |
| 3 | młode ziemniaki |
| biała cebula | |
| 1 | ząbek czosnku |
| szczypta | gałki muszkatałowej |
| 1 łyżka | wiórków kokosowych |
| szklanka | mleka kokosowego + 1/3 szklanki do dekoracji |
| 2 łyżki | oliwy |
| sól i pieprz |
Wiórki upraż na suchej patelni.
Cebulę i czosnek posiekaj. Ziemniaki wyszoruj, pokrój w kostkę.
W garnku rozgrzej oliwę, dodaj cebulę i czosnek. Przesmaż do zarumienienia, potem dodaj ziemniaki, końcówki i obierki szparagów, smaż przez minutę, wlej wodę i gotuj przez 15 minut.
Po tym czasie dodaj przyprawy, mleko kokosowe i zmiksuj całość na gładki krem. Pozostałe mleko ubij tak, by powstała gęsta piana.
Przelej zupę do talerzy, udekoruj mleczną pianą i posyp prażonymi wiórkami.
Jeśli masz nieco zwiędnięte szparagi, takie na granicy przydatności – nie marnuj ich. Wrzuć je do słoika i ukiś.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)