łatwy
20min.
30min.
| 50 Porcje | |
|---|---|
| 125 ml | mleka Milsani |
| 125 ml | wody |
| 100 g | masła Milsani |
| 200 g | mąki pszennej |
| 4 | jajka z wolnego wybiegu Hofland |
| szczypta soli | |
| 0,5 szklanki | brązowego cukru |
Zagotować mleko, wodę, masło i sól. Dodać mąkę, energicznie mieszając, do powstania jednolitej masy. Gotować aż do momentu, gdy stwierdzimy, że ciasto odchodzi od garnka.
Do ciepłego ciasta przełożonego do miski dodać jajka. Zmiksować i odstawić na pół godziny.
Uformować paluszki i ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posypać cukrem i piec aż uzyskają piękny, złocity kolor.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)