Miesne-Specjaly-header

Mięso w ALDI – zdrowe i swojskie

Pyszny smak to nie wszystko. Dla nas najważniejsze jest, aby oferować klientowi wszystko to, co najlepsze. Dlatego nasza marka własna Mięsne Specjały to wyjątkowa jakość w najlepszej możliwej cenie. Teraz nie musisz się już zastanawiać, jakie mięso wybrać – postaw na Mięsne Specjały i ciesz się posiłkami w zgodzie z naturą.

Dlaczego powinieneś wybrać mięso z ALDI? 

Zakupem mięsa do naszych sklepów zajmują się prawdziwi pasjonaci. Naszym celem jest, aby dostawcy, którzy produkują dla naszych marek własnych, byli zaufani i zweryfikowani. Co to oznacza? Spełnianie norm najwyższej jakości, takich jak QAFP, IKB KIP, BRC, IFC, Beter Leven, a przede wszystkim QS. O wszystkich tych certyfikatach możesz dowiedzieć się na tej stronie.

Coraz bardziej świadomie podejmujemy decyzje o zakupie mięsa. Chcemy partycypować w tym trendzie, odpowiadać na potrzeby kupujących.

Zależy nam na dostarczaniu produktów, które:

Piktogramy

Nie wszystkie produkty naszych marek własnych spełniają te normy, ale zależy nam, by w naszych markach własnych rozwijać te standardy i docelowo sprzedawać tylko najlepsze produkty. 

Nasi dostawcy

Goodvalley

Mięsne Specjały to prawdziwe delikatesy! Nie wierzysz? Sprawdź

Rozdzielnik 3
w

Produkcja żywności powinna odbywać się lokalnie – w tym samym miejscu gdzie pola i pasza powinny znajdować się też fermy. Wierzymy w to, że dobrze jest skracać łańcuchy dostaw, minimalizować ślad węglowy i wspierać lokalnych rolników.

Wybierając produkty z oznaczeniem POLSKI CHÓW w marce Mięsne Specjały, masz pewność, że wspierasz polski biznes, przyczyniasz się do poprawy dobrostanu zwierząt (które nie są przewożone) i działasz proekologicznie.

Na naszych półkach sklepowych, w marce Mięsne Specjały, znajduje się aż 83% produktów z taką etykietą. Jesteśmy z tego wyjątkowo dumni. Wspieramy nie tylko najwyższą jakość, ale też polskich dostawców!

Rozdzielnik 4
g

Czym jest QAFP? To System Gwarantowanej Jakości Żywności (z ang. Quality Assurance for Food Products). Został on opracowany w 2009 roku z inicjatywy Unii Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego, czyli organizacji zrzeszającej przedsiębiorstwa funkcjonujące w branży mięsnej.

Kupując produkty wytworzone w certyfikowanym Systemie Jakości Żywności QAFP, klient otrzymuje gwarancję, że:

Punkty 1
Punkty 2

Większość produkty wieprzowe w marce Mięsne Specjały posiadają taki właśnie certyfikat. Szukaj go, a znajdziesz najwyższą jakość i najlepszy smak.

Rozchodniak 5

W Polsce najczęściej kupowanym produktem mięsnym jest drób. Ponad połowa ankietowanych konsumentów podaje, że jeśli wybiera mięso, to kurczaka, a aż 73% z nich deklaruje, że przy wyborze zwraca uwagę na oznakowanie i certyfikaty kupowanych produktów.

Dostawca drobiu dla Mięsnych Specjałów to Storteboom, firma, która przykłada ogromną wagę do tego, by w jej asortymencie znajdowały się zdrowe i jakościowe produkty. Fermy, na których hodują zwierzęta, spełniają najwyższe normy.

Zobacz, jakie certyfikaty ma nasz dostawca:

Certyfikaty

Mięso dla niewtajemniczonych – jak wybrać swój ulubiony kawałek?

A nóż widelec oładka

 

Zapoznaj się z naszym czasopismem "A NÓŻ WIDELEC"

W czasopiśmie czekają na Ciebie przepisy, porady i przydatne informacje dotyczące tego jak weryfikować jakość mięsa kupowanego w sklepie. Sprawdź co kupować aby nie żałować. Przygotuj się na nadchodzące święta i zaplanuj zakupy już teraz! Gwarantujemy że lektura będzie smakowita.

Wieprzowina kawałek po kawałku

Świnka
Walory szynki

Walory szynki

Szynka idealnie nadaje się do smażenia, pieczenia, duszenia oraz gotowania. Dzięki zawartości tłuszczu, który jest nośnikiem smaku, mięso jest bardzo aromatyczne i soczyste (o ile zostanie przyrządzone w odpowiedni sposób). Ilość tłuszczu zależna jest od zwierzęcia, z którego pochodzi. Najbardziej znane potrawy z szynki wieprzowej to kotlety panierowane, bitki czy pieczeń. Szynkę, którą chcesz upiec czy usmażyć bez panierki, należy z dużym wyprzedzeniem zamarynować. Jeśli sam mielisz mięso na mielone lub pulpety, pamiętaj, że szynka dobrze łączy się z chudą wołowiną czy drobiem.

Sprawdź naszą ofertę!

Walory polędwicy

Walory polędwicy

To jeden z najcenniejszych rodzajów mięsa, które jest chude i cechuje je wyjątkowa delikatność. Polędwiczki można smażyć, piec i dusić. Przy pracy z polędwicą należy zwrócić szczególną uwagę na długość obróbki cieplnej. Mięso (odwrotnie niż wołowa polędwica) nie może być podawane surowe, ale przegotowanie polędwicy z kolei sprawia, że stwardnieje.

Walory karkówki

Walory karkówki

Karkówka nadaje się do smażenia, pieczenia, grillowania czy duszenia. Duża ilość tłuszczu sprawia, że będzie soczysta i aromatyczna. Na bazie tłuszczu z karkówki wychodzą gęste i esencjonalne sosy. Mięso warto zamarynować na kilka godzin przed obróbką, dzięki temu przejdzie aromatami i finalnie jego smak będzie bardziej wyrazisty. Do karkówki najbardziej pasują takie zioła jak kolendra, oregano, liść laurowy, cebula, czosnek czy pieprz.

Sprawdź naszą ofertę!

Walory żeberek

Walory żeberek

W skład tego fragmentu wchodzą żebra z mostkiem, które są pokryte cienką warstwą mięśni i tłuszczu. Nadają się do gotowania i duszenia. Na żeberkach możesz ugotować pyszną zupę na mięsnym wywarze. Z kolei przy duszeniu żeberek należy je wcześniej zamarynować. Żeberka lubią długą obróbkę cieplną w niezbyt wysokiej temperaturze.

Walory łopatki

Walory łopatki

W skład tego fragmentu wchodzą żebra z mostkiem, które są pokryte cienką warstwą mięśni i tłuszczu. Nadają się do gotowania i duszenia. Na żeberkach możesz ugotować pyszną zupę na mięsnym wywarze. Z kolei przy duszeniu żeberek należy je wcześniej zamarynować. Żeberka lubią długą obróbkę cieplną w niezbyt wysokiej temperaturze.

Sprawdzone przepisy na dania z wieprzowiny

Filet wieprzowy z nadzieniem grzybowym i szalotką

Filet wieprzowy z nadzieniem grzybowym i szalotką

ZOBACZ PRZEPIS
poledwiczki-wieprzowe-zkonfitura-z-cebuli

Polędwiczka wieprzowa z konfiturą z cebuli

ZOBACZ PRZEPIS
Gulasz wieprzowy z ogórkiem

Gulasz wieprzowy z ogórkiem

ZOBACZ PRZEPIS
Filet wieprzowy z puree z batatów, papryką chilli i cebulką

Filet wieprzowy z puree z batatów, papryką chilli i cebulką

ZOBACZ PRZEPIS
Rondelek fasolowo-ziemniaczany z polędwiczką wieprzową

Rondelek fasolowo-ziemniaczany z polędwiczką wieprzową

ZOBACZ PRZEPIS
Sznycel po wiedeńsku z kalarepą serową i ziemniakami pietruszkowymi

Sznycel po wiedeńsku z kalarepą serową i ziemniakami pietruszkowymi

ZOBACZ PRZEPIS
Sznycel z nadzieniem jabłkowo-cebulowym

Sznycel z nadzieniem jabłkowo-cebulowym

ZOBACZ PRZEPIS
Szynka pieczona

Szynka pieczona

ZOBACZ PRZEPIS

Drób kawałek po kawałku

kury
Walory szyi

Walory szyi

Nieczęsto wykorzystujemy ten element w naszej kuchni, a szkoda, bo mięso blisko kości jest bardzo aromatyczne i esencjonalne. Z tego powodu o szyi z kurczaka powinniśmy myśleć jak o podstawie bulionów na zupy i sosy. Dzięki odpowiedniemu umyciu produktu i jego przyprawieniu uzyskujemy świetną bazę. Szukasz kolagenu? Pamiętaj że szyje możesz zmieszać z kurzymi łapkami. Po sporządzeniu takiego bulionu już jego odrobina dodana do zupy sprawi, że danie nabierze nowego smaku. 

Walory tuszki

Walory tuszki

Tuszka to nic innego jak kurczak w całości, który został pozbawiony głowy oraz łapek. Takiego kurczaka możesz zamarynować i upiec w całości. Marynata do kurczaka może być różna, a efekt końcowy spektakularny. Jeśli wolisz kupować kurczaka w całości, możesz go też samodzielnie rozebrać i podzielić na mniejsze kawałki. 

Walory piersi

Walory piersi

Pierś z kurczaka to chude mięso drobiowe.  Czyni ją bardzo dobrym składnikiem diety niskotłuszczowej i niskokalorycznej, jest lekkostrawna. Filet z piersi kurczaka stanowi zdrową alternatywę dla mięsa czerwonego Możesz ją usmażyć, upiec, ugotować lub zrobić na parze. Pierś z kurczaka nie potrzebuje długiej obróbki cieplnej, a by była soczysta i aromatyczna, wystarczy ją dobrze zamarynować.

Sprawdź naszą ofertę!

Walory skrzydełek

Walory skrzydełek

Są źródłem białka, które chroni nas przed utratą tkanki mięśniowej, jednak nie są tak nisko kaloryczne jak pierś z kurczaka. Skrzydełka dobrze smakują po usmażeniu, ale mogą być też podstawą wywaru na zupę.

Walory nogi lub udka

Walory nogi lub udka

Nogi, udka i podudzia to mięso bogate w mioglobinę, która opowiada za przechowywanie tlenu w mięśniach – im ciemniejsze mięso, tym więcej mioglobiny, a co za tym idzie więcej wartości odżywczych. Dolne części kurczaka są zdrowe, a jego ciemniejszy kolor w żaden sposób nie wpływa na jego gorszy smak – wręcz przeciwnie.

Sprawdź naszą ofertę!

Sprawdzone przepisy na dania z drobiu

Sprawdź naszą ofertę!

Przypomnienie o
Błąd! Przepraszamy, wystąpił błąd. Spróbuj ponownie później.

Czy chcesz aby Cię powiadomić, kiedy przedmiot będzie dostępny?

Potwierdzenie przypomnienia

Dzień przypomnienia
Dwa dni wcześniej
Jeden dzień wcześniej
W dniu oferty
Godzina
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Uwagi
  • Aby skorzystać z naszej bezpłatnej usługi przypominania, prosimy najpierw o Twoje potwierdzenie. W tym celu prosimy podać adres e-mail i / lub numer telefonu i kliknąć „Aktywuj przypominanie". W zależności od wybranej formy kontaktu (e-mail, SMS), otrzymasz link aktywacyjny. Aby aktywować usługę przypominania, prosimy kliknąć w link w otrzymanej wiadomości. Potwierdzenie to nie będzie wymagane ponownie w przyszłości.
  • Prosimy uzupełnić pola oznaczone *.
  • Aby przesłać ten formularz, prosimy zaakceptować pliki cookie w ustawieniach zabezpieczeń przeglądarki.
  • Wysyłanie SMS-ów jest możliwe tylko w krajowej sieci komórkowej.
  • Przypomnienie może być wysłane tylko wtedy, gdy wybrana data jest w przyszłości i po pomyślnym uwierzytelnieniu Twojego adresu e-mail lub numeru telefonu.
  • Twój adres e-mail i numer telefonu komórkowego są wykorzystywane w celu wysłania powiadomienia o wybranym artykule i przechowywane, aby zachować potwierdzone uwierzytelnienie przy korzystaniu z tej usługi przez Ciebie w przyszłości. W dowolnym momencie możesz zrezygnować z subskrypcji / usunąć dane poprzez „ formularz rezygnacji z usługi przypominania”. Pamiętaj, że aktywacja usługi przypominania jest dozwolona tylko w przypadku, gdy sam jesteś odbiorcą.

Niedostępne

Oferta już wygasła

Aktywacja przypominania!

Potwierdzenie przypomnienia

Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.

Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)

Wymagana aktywacja wiadomości (SMS)

Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail / SMS)

Na podany adres e-mail została wysłana wiadomość, aby potwierdzić Twój adres e-mail. Prosimy kliknąć w link w wiadomości.

Na podany numer został wysłany SMS, aby potwierdzić Twój numer telefonu. Prosimy kliknąć w link w wiadomości.

Na podany adres e-mail i numer zostały wysłane wiadomości, aby potwierdzić Twój adres e-mail i numer telefonu. Prosimy kliknąć w link w wiadomości. Jeśli strona z potwierdzeniem się nie otworzy, prosimy skopiować link i wkleić go w przeglądarce.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch