Miesne-Specjaly-header

Mięsne specjały

Pyszny smak? To nie wystarczy! Dlatego nasza marka Mięsne Specjały stawia jakość na pierwszym miejscu. Już nie musisz zastanawiać się jakie mięso wybrać - możesz nam w pełni zaufać! Sięgaj po wyjątkowej jakości produkty w atrakcyjnych cenach i ciesz się posiłkami w zgoddzie z naturą.

drób

Drób

W Polsce najczęściej wybieranym rodzajem mięsa jest drób. W naszej ofercie znajdziesz wysokiej jakości produkty mięsne z indyka, np. sznycle, polędwiczki, golonki oraz z kurczaka, np. filety, tuszk czy porcje rosołowe.

wieprzowina

Wieprzowina

Mięso wieprzowe to podstawowy składnik wielu dań kuchni polskiej. Wśród asortymentu Mięsnych Specjałów znajdziesz produkty, jak karkówki, żeberka, polędwiczki, schaby, gulasze z szynki czy chude mięso mielone.

wołowina

Wołowina

Mięso wołowe to jedno z najpopularniejszych mięs kuchni zarówno europejskiej, jak i amerykańskiej. Co znajdziesz wśród produktów Mięsnych Specjałów? Odkryj nasze gulasze wołowe, mięso mielone wołowe czy zestaw rosołowy.

mięso

Dobry kurczak - dobry z natury

Mamy COŚ dla najbardziej wymagających konsumentów! Odkryj wyjątkwą serię "Dobry kurczak". To produkty mięsne polskiego pochodzenia z certyfikatem potwierdzającym najwyższą jakość.

Kurczaki są hodowane w specjalnych i komfortowych kurnikach i karmione w 100% roślinną paszą z dodatkiem ziół, witamin i minerałów, bez antybiotyków.

Zobacz produkty >>

 

Mięsne specjały to prawdziwe delikatesy! Nie wierzysz? Sprawdź!

produkt polski

PRODUKT POLSKI

Wspierasz lokalnych producentów żywności, wybierając artykuły z oznaczeniem PRODUKT POLSKI. To nie tylko gwarancja polskiej produkcji ale także najwyższej jakości, dbałości o dobrostan zwierząt na farmach i proekologicznych rozwiązań. Aż 83% produktów marki Mięsne Specjały ma taką etykietę!

qafp

QAFP

Dbasz o zdrowie i dobre samopoczucie swoich bliskich. Wybierasz produkty z oznaczeniem QAFP. Certyfikat potwierdza najwyższą jakość i bezpieczeństwo. Dzięki niemu masz gwarancję, że mięso przeszło badania jakościowe na każdym etapie produkcji. Gdy stawiasz naa mięso polskiego pochodzenia, wspierasz polskich hodowców i lokalne rolnictwo.

qs

QS

System QS obejmuje wszytskie etapy produkcji żywności. Celem jest realzacja koncepcji bezpiecznego łańcucha żywności i zapobiegania ryzyku zdrowotnemu.

Nasze opakowania w 100% nadają się do recyclinku.

Drób
w

Właściwości szyjek

Nieczęsto wykorzystujemy ten element w naszej kuchni, a szkoda, bo mięso blisko kości jest bardzo aromatyczne i esencjonalne. Z tego powodu o szyi z kurczaka powinniśmy myśleć jak o podstawie bulionów na zupy i sosy. Dzięki odpowiedniemu umyciu produktu i jego przyprawieniu uzyskujemy świetną bazę.

Szukasz kolagenu? Pamiętaj, że szyję możesz zmieszać z kurzymi łapkami. Po sporządzeniu takiego bulionu już jego odrobina dodana do zupy sprawi, że danie nabierze nowego smaku.

w

Kiedy warto sięgnąć po tuszkę?

Tuszka to nic innego jak kurczak w całości, który został pozbawiony głowy oraz łapek. Takego kurczaka możesz zamarynować i upiec w całości. Marynata do kurczaka może być różna, a efekt końcowy spektakularny. Jeśli wolisz kupować kurczaka w całości, możesz go samodzielnie rozebrać i podzelić na mniejsze kawałki.

w

Cechy piersi

Pierś z kurczaka to chude mięso drobiowe. Czyni ją bardzo dobrym składnikiem diety niskotłuszczowej i niskokalorycznej, jest lekkostrawna. Filet z piersi kurczaka stanowi zdrową alternatywę dla mięsa czerwonego.

Możesz ją usmażyć, upiec, ugotować lub zrobić na parze. Pierś z kurczaka nnie potrzebuje długiej obróbki cieplnej, a by była soczysta i aromatyczna, wystarczy ją dobrze zamarynować.

w

Zalety skrzydełek

Są żródłem białka, które chroni nas przed utratą tkanki mięśniowej, jednak nie są tak niskokaloryczne jak pierś z kurczaka. Skrzydełka dobrze smakują po usmażeniu, ale mogą być też podstawą wywaru na zupę.

w

Walory nogi lub udka

Nogi, udka i podudzia to mięso bogate w mioglobinę, która odpowiada za przechowywanie tlenu w mięśniach - im ciemniejsze mięso, tym więcej mioglobiny, a co za tym idzie więcej wartości odżywczych. Dolne części kurczaka są zdrowe, a jego ciemniejszy kolor w żaden sposób nie wpływa na jego smak - wręcz przeciwnie.

w

Cenne korzyści mięsa z indyka

Mięso z indyka to cennne i bogate źródło białka, witamin z grupy B i minerałów. Cechuje się niską zawartością tłuszczu. Jest delikatne, chude i lekkostrawne, dlatego warto regularnie je spożywać (3-4 razy w tygodniu). To także doskonały wybór dla osób na diecie redukcyjnej czy lekkoostrawnej.

Sprawdzone przepisy na dania z drobiu

dd
w

Cechy karkówki

Karkówka nadaje się do smażenia, pieczenia, grillowania czy duszenia. Duża ilość tłuszczu sprawia, że będzie soczysta i aromatyczna. Na bazie tłuszczu z karkówki wychodzą gęste i esencjonalne sosy. Mięso warto zamarynować na kilka godzin przed obróbką, dzięki temu przejdzie aromatami i finalnie jego smak będzie bardziej wyrazisty. Do karkówki najbardziej pasują takie zioła jak kolendra, oregano, liść laurowy, cebula, czosnek czy pieprz.

w

Walory żeberek

W skład tego fragmentu wchodzą żebra z mostkiem, które są pokryte cienką warstwą mięśni i tłuszczu. Nadają się do gotowania i duszenia. Na żeberkach możesz ugotować pyszną zupę na mięsnym wywarze. Z kolei przy duszeniu żeberek należy je wcześniej zamarynować. Żeberka lubią długą obróbkę cieplną w niezbyt wysokiej temperaturze.

w

Właściwości polędwicy

To jeden z najcenniejszych rodzajów mięsa, które jest chude i cechuje je wyjątkowa delikatność. Polędwiczki można smażyć, piec i dusić. Przy pracy z polędwicą należy zwrócić szczególną uwagę na długość obróbki cieplnej. Mięso (odwrotnie niż wołowa polędwica) nie może być podawane surowe, ale przegotowanie polędwicy z kolei sprawia, że stwardnieje.

w

Dlaczego warto sięgnąć po szynkę?

Szynka idealnie nadaje się do smażenia, pieczenia, duszenia oraz gotowania. Dzięki zawartości tłuszczu, który jest nośnikiem smaku, mięso jest bardzo aromatyczne i soczyste (o ile zostanie przyrządzone w odpowiedni sposób). Ilość tłuszczu zależna jest od zwierzęcia, z którego pochodzi. Najbardziej znane potrawy z szynki wieprzowej to kotlety panierowane, bitki czy pieczeń. Szynkę, którą chcesz upiec czy usmażyć bez panierki, należy z dużym wyprzedzeniem zamarynować. Jeśli sam mielisz mięso na mielone lub pulpety, pamiętaj, że szynka dobrze łączy się z chudą wołowiną czy drobiem.

w

Do czego najlepiej nadaje się łopatka?

W skład tego fragmentu wchodzą żebra z mostkiem, które są pokryte cienką warstwą mięśni i tłuszczu. Nadają się do gotowania i duszenia. Na żeberkach możesz ugotować pyszną zupę na mięsnym wywarze. Z kolei przy duszeniu żeberek należy je wcześniej zamarynować. Żeberka lubią długą obróbkę cieplną w niezbyt wysokiej temperaturze.

Sprawdzone przepisy na dania z wieprzowiny

m
m

Dlaczego warto sięgać po mięso wołowe?

Po pierwsze, mięso wołowe to bogate źródło przyswajalnego żelaza i witamin – A, E i z grup B (B1, B6, B12). Po drugie, charakteryzuje się zróżnicowaną wartością energetyczną w zależności od elementu półtuszy. Eksperci zalecają spożywać wołowinę 2–3 razy w tygodniu.

Sprawdzone przepisy na dania z wołowiną

b

Coś dobrego na grilla

Jesteś miłośnikiem grillowych dań mięsnych? Rozsmakuj się w naszych specjałach na grilla!

ms
Przypomnienie o
Błąd! Przepraszamy, wystąpił błąd. Spróbuj ponownie później.

Czy chcesz aby Cię powiadomić, kiedy przedmiot będzie dostępny?

Potwierdzenie przypomnienia

Dzień przypomnienia
Dwa dni wcześniej
Jeden dzień wcześniej
W dniu oferty
Godzina
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Uwagi
  • Aby skorzystać z bezpłatnej usługi przypomnień, potrzebujemy potwierdzić Twój adres e-mal. Robimy to dwustopniowo, tj. Wprowadź swój adres e-mail i kliknij "Aktywuj przypomnienie". Po kilku minutach otrzymasz link aktywacyjny. W następnym kroku klikasz w ten link i aktywujesz usługę przypomnienia.
  • Aby przesłać ten formularz, musisz aktywować akceptację plików cookie w ustawieniach bezpieczeństwa swojej przeglądarki.
  • Przypomnienie może zostać wysłane tylko wtedy, gdy wybrana data przypada w przyszłości i pomyślnie uwierzytelniłeś swój adres e-mail.

Niedostępne

Oferta już wygasła

Aktywacja przypominania!

Potwierdzenie przypomnienia

Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.

Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)

Na podany adres e-mail została wysłana wiadomość, aby potwierdzić Twój adres e-mail. Prosimy kliknąć w link w wiadomości.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch