Pyszny smak? To nie wystarczy! Dlatego nasza marka MIĘSNE SPECJAŁY stawia jakość na pierwszym miejscu. Już nie musisz zastanawiać się jakie mięso wybrać – możesz nam w pełni zaufać! Sięgaj po wyjątkowej jakości produkty w atrakcyjnych cenach i ciesz się posiłkami w zgodzie z naturą.
Wybierając dobre świeże mięso z linii MIĘSNE SPECJAŁY, masz pewność, że na Twój stół trafiają wysokiej jakości produkty o naturalnym smaku. Nasze mięso pochodzi od sprawdzonych, polskich dostawców, którzy dbają o dobrostan zwierząt i przestrzegają surowych norm jakości. Każdy etap – od pozyskania mięsa od rzeźnika, przez transport, aż po ekspozycję w sklepie – kontrolujemy z największą starannością. Dzięki temu mięso zachowuje świeżość, soczystość i pełnię smaku. Nie zastanawiaj się, gdzie kupić polskie mięso – w naszej ofercie znajdziesz szeroki wybór wyrobów idealnych do codziennych obiadów i dań na specjalne okazje.
W Polsce najczęściej wybieranym rodzajem mięsa jest drób. W naszej ofercie znajdziesz wysokiej jakości produkty mięsne z indyka, np. sznycle, polędwiczki, golonki oraz z kurczaka, np. filety, tuszki czy porcje rosołowe.
Mięso wieprzowe to podstawowy składnik wielu dań kuchni polskiej. Wśród asortymentu Mięsnych Specjałów znajdziesz karkówki, żeberka, polędwiczki, schaby, gulasze z szynki czy chude mięso mielone.
Mięso wołowe to jedno z najpopularniejszych mięs kuchni zarówno europejskiej, jak i amerykańskiej. Co znajdziesz wśród produktów Mięsnych Specjałów? Odkryj nasze gulasze wołowe, świeże mięso wołowe mielone czy zestaw rosołowy.
Mamy COŚ dla najbardziej wymagających konsumentów! Odkryj wyjątkową serię „Dobry kurczak”. To produkty mięsne polskiego pochodzenia z certyfikatem potwierdzającym najwyższą jakość.
Kurczaki są hodowane w specjalnych, komfortowych kurnikach i karmione w 100% roślinną paszą z dodatkiem ziół, witamin i minerałów, bez antybiotyków.
Wspieraj lokalnych producentów żywności, wybierając artykuły z oznaczeniem PRODUKT POLSKI. To nie tylko gwarancja rodzimej produkcji, ale także najwyższej jakości, dbałości o dobrostan zwierząt na farmach i proekologicznych rozwiązań. Aż 83% produktów marki MIĘSNE SPECJAŁY ma taką etykietę!
Wybierając produkty z oznaczeniem QAFP, dbasz o zdrowie i dobre samopoczucie swoich bliskich. Certyfikat potwierdza najwyższą jakość i bezpieczeństwo. Dzięki niemu masz gwarancję, że mięso przeszło badania jakościowe na każdym etapie produkcji. Gdy sięgasz po mięso polskiego pochodzenia, wspierasz polskich hodowców i lokalne rolnictwo.
System QS obejmuje wszystkie etapy produkcji żywności. Celem jest realizacja koncepcji bezpiecznego łańcucha żywności i zapobieganie ryzyku zdrowotnemu. Dzięki niemu nie musisz zastanawiać się, jak sprawdzić, czy mięso jest świeże – wszystkie wyroby z tym oznaczeniem spełniają wysokie standardy jakości i bezpieczeństwa.
Nasze opakowania w 100% nadają się do recyklingu.
Dowiedz się więcej o pochodzeniu i sposobie wykorzystania naszych najlepszych produktów.
Nieczęsto wykorzystujemy ten element w naszej kuchni, a szkoda, bo mięso blisko kości jest bardzo aromatyczne i esencjonalne. Z tego powodu szyja z kurczaka to dobra podstawa bulionów na zupy i sosy. Wystarczy umyć produkt i odpowiednio go przyprawić, by zyskać świetną bazę.
Szukasz kolagenu? Pamiętaj, że do bulionu oprócz szyi możesz dodać kurze łapki. Odrobina wywaru dodana do zupy sprawi, że danie nabierze nowego smaku.
Tuszka to nic innego jak kurczak w całości, który został pozbawiony głowy oraz łapek. Takiego kurczaka możesz zamarynować i upiec w całości. Marynaty do kurczaka są różne, ale efekt zawsze jest spektakularny. Kurczaka w całości możesz też samodzielnie rozebrać i podzielić na mniejsze kawałki.
Pierś z kurczaka to chude mięso drobiowe, które jest bardzo dobrym składnikiem diety niskotłuszczowej, niskokalorycznej i lekkostrawnej. Filet z piersi kurczaka stanowi zdrową alternatywę dla mięsa czerwonego.
Możesz go usmażyć, upiec, ugotować w wodzie lub na parze. Pierś z kurczaka nie potrzebuje długiej obróbki cieplnej, by była soczysta i aromatyczna – wystarczy ją dobrze zamarynować.
Są żródłem białka, które chroni nas przed utratą tkanki mięśniowej, jednak nie są tak niskokaloryczne jak pierś z kurczaka. Skrzydełka dobrze smakują po usmażeniu, ale mogą być też podstawą wywaru na zupę.
Nogi, udka i podudzia to mięso bogate w mioglobinę, która odpowiada za przechowywanie tlenu w mięśniach - im ciemniejsze mięso, tym więcej mioglobiny, a co za tym idzie więcej wartości odżywczych. Dolne części kurczaka są zdrowe, a jego ciemniejszy kolor w żaden sposób nie wpływa na jego smak - wręcz przeciwnie.
Mięso z indyka to cennne i bogate źródło białka, witamin z grupy B i minerałów. Cechuje się niską zawartością tłuszczu. Jest delikatne, chude i lekkostrawne, dlatego warto regularnie je spożywać (3-4 razy w tygodniu). To także doskonały wybór dla osób na diecie redukcyjnej czy lekkoostrawnej.
Karkówka nadaje się do smażenia, pieczenia, grillowania czy duszenia. Duża ilość tłuszczu sprawia, że będzie soczysta i aromatyczna. Na bazie tłuszczu z karkówki wychodzą gęste i esencjonalne sosy. Mięso warto zamarynować na kilka godzin przed obróbką, dzięki temu przejdzie aromatami i finalnie jego smak będzie bardziej wyrazisty. Do karkówki najbardziej pasują takie zioła jak kolendra, oregano, liść laurowy, cebula, czosnek czy pieprz.
W skład tego fragmentu wchodzą żebra z mostkiem, które są pokryte cienką warstwą mięśni i tłuszczu. Nadają się do gotowania i duszenia. Na żeberkach możesz ugotować pyszną zupę na mięsnym wywarze. Z kolei przy duszeniu żeberek należy je wcześniej zamarynować. Żeberka lubią długą obróbkę cieplną w niezbyt wysokiej temperaturze.
To jeden z najcenniejszych rodzajów mięsa, które jest chude i cechuje je wyjątkowa delikatność. Polędwiczki można smażyć, piec i dusić. Przy pracy z polędwicą należy zwrócić szczególną uwagę na długość obróbki cieplnej. Mięso (odwrotnie niż wołowa polędwica) nie może być podawane surowe, ale przegotowanie polędwicy z kolei sprawia, że stwardnieje.
Szynka idealnie nadaje się do smażenia, pieczenia, duszenia oraz gotowania. Dzięki zawartości tłuszczu, który jest nośnikiem smaku, mięso jest bardzo aromatyczne i soczyste (o ile zostanie przyrządzone w odpowiedni sposób). Ilość tłuszczu zależna jest od zwierzęcia, z którego pochodzi. Najbardziej znane potrawy z szynki wieprzowej to kotlety panierowane, bitki czy pieczeń. Szynkę, którą chcesz upiec czy usmażyć bez panierki, należy z dużym wyprzedzeniem zamarynować. Jeśli sam mielisz mięso na mielone lub pulpety, pamiętaj, że szynka dobrze łączy się z chudą wołowiną czy drobiem.
W skład tego fragmentu wchodzą żebra z mostkiem, które są pokryte cienką warstwą mięśni i tłuszczu. Nadają się do gotowania i duszenia. Na żeberkach możesz ugotować pyszną zupę na mięsnym wywarze. Z kolei przy duszeniu żeberek należy je wcześniej zamarynować. Żeberka lubią długą obróbkę cieplną w niezbyt wysokiej temperaturze.
Po pierwsze, mięso wołowe to bogate źródło przyswajalnego żelaza i witamin – A, E i z grup B (B1, B6, B12). Po drugie, charakteryzuje się zróżnicowaną wartością energetyczną w zależności od elementu półtuszy. Eksperci zalecają spożywać wołowinę 2–3 razy w tygodniu.
Jakość mięsa to dla nas priorytet. Każdy produkt z linii MIĘSNE SPECJAŁY przechodzi rygorystyczne kontrole jakości, by spełnić Twoje oczekiwania. Współpracujemy wyłącznie z zaufanymi hodowcami i producentami, którzy stosują nowoczesne, bezpieczne metody produkcji. Większość wyrobów posiada oznaczenia QAFP i PRODUKT POLSKI, które potwierdzają pochodzenie i bezpieczeństwo. Dbamy też o to, by nasze opakowania były praktyczne i w 100% nadawały się do recyklingu. MIĘSNE SPECJAŁY na co dzień i od święta urzekną smakiem Ciebie i Twoich bliskich.
Jesteś miłośnikiem grillowych dań mięsnych? Rozsmakuj się w naszych specjałach na grilla!
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)