Pyszny smak? To nie wystarczy! Dlatego nasza marka Mięsne Specjały stawia jakość na pierwszym miejscu. Już nie musisz zastanawiać się jakie mięso wybrać - możesz nam w pełni zaufać! Sięgaj po wyjątkowej jakości produkty w atrakcyjnych cenach i ciesz się posiłkami w zgoddzie z naturą.
W Polsce najczęściej wybieranym rodzajem mięsa jest drób. W naszej ofercie znajdziesz wysokiej jakości produkty mięsne z indyka, np. sznycle, polędwiczki, golonki oraz z kurczaka, np. filety, tuszk czy porcje rosołowe.
Mięso wieprzowe to podstawowy składnik wielu dań kuchni polskiej. Wśród asortymentu Mięsnych Specjałów znajdziesz produkty, jak karkówki, żeberka, polędwiczki, schaby, gulasze z szynki czy chude mięso mielone.
Mięso wołowe to jedno z najpopularniejszych mięs kuchni zarówno europejskiej, jak i amerykańskiej. Co znajdziesz wśród produktów Mięsnych Specjałów? Odkryj nasze gulasze wołowe, mięso mielone wołowe czy zestaw rosołowy.
Mamy COŚ dla najbardziej wymagających konsumentów! Odkryj wyjątkwą serię "Dobry kurczak". To produkty mięsne polskiego pochodzenia z certyfikatem potwierdzającym najwyższą jakość.
Kurczaki są hodowane w specjalnych i komfortowych kurnikach i karmione w 100% roślinną paszą z dodatkiem ziół, witamin i minerałów, bez antybiotyków.
Wspierasz lokalnych producentów żywności, wybierając artykuły z oznaczeniem PRODUKT POLSKI. To nie tylko gwarancja polskiej produkcji ale także najwyższej jakości, dbałości o dobrostan zwierząt na farmach i proekologicznych rozwiązań. Aż 83% produktów marki Mięsne Specjały ma taką etykietę!
Dbasz o zdrowie i dobre samopoczucie swoich bliskich. Wybierasz produkty z oznaczeniem QAFP. Certyfikat potwierdza najwyższą jakość i bezpieczeństwo. Dzięki niemu masz gwarancję, że mięso przeszło badania jakościowe na każdym etapie produkcji. Gdy stawiasz naa mięso polskiego pochodzenia, wspierasz polskich hodowców i lokalne rolnictwo.
System QS obejmuje wszytskie etapy produkcji żywności. Celem jest realzacja koncepcji bezpiecznego łańcucha żywności i zapobiegania ryzyku zdrowotnemu.
Nasze opakowania w 100% nadają się do recyclinku.
Nieczęsto wykorzystujemy ten element w naszej kuchni, a szkoda, bo mięso blisko kości jest bardzo aromatyczne i esencjonalne. Z tego powodu o szyi z kurczaka powinniśmy myśleć jak o podstawie bulionów na zupy i sosy. Dzięki odpowiedniemu umyciu produktu i jego przyprawieniu uzyskujemy świetną bazę.
Szukasz kolagenu? Pamiętaj, że szyję możesz zmieszać z kurzymi łapkami. Po sporządzeniu takiego bulionu już jego odrobina dodana do zupy sprawi, że danie nabierze nowego smaku.
Tuszka to nic innego jak kurczak w całości, który został pozbawiony głowy oraz łapek. Takego kurczaka możesz zamarynować i upiec w całości. Marynata do kurczaka może być różna, a efekt końcowy spektakularny. Jeśli wolisz kupować kurczaka w całości, możesz go samodzielnie rozebrać i podzelić na mniejsze kawałki.
Pierś z kurczaka to chude mięso drobiowe. Czyni ją bardzo dobrym składnikiem diety niskotłuszczowej i niskokalorycznej, jest lekkostrawna. Filet z piersi kurczaka stanowi zdrową alternatywę dla mięsa czerwonego.
Możesz ją usmażyć, upiec, ugotować lub zrobić na parze. Pierś z kurczaka nnie potrzebuje długiej obróbki cieplnej, a by była soczysta i aromatyczna, wystarczy ją dobrze zamarynować.
Są żródłem białka, które chroni nas przed utratą tkanki mięśniowej, jednak nie są tak niskokaloryczne jak pierś z kurczaka. Skrzydełka dobrze smakują po usmażeniu, ale mogą być też podstawą wywaru na zupę.
Nogi, udka i podudzia to mięso bogate w mioglobinę, która odpowiada za przechowywanie tlenu w mięśniach - im ciemniejsze mięso, tym więcej mioglobiny, a co za tym idzie więcej wartości odżywczych. Dolne części kurczaka są zdrowe, a jego ciemniejszy kolor w żaden sposób nie wpływa na jego smak - wręcz przeciwnie.
Mięso z indyka to cennne i bogate źródło białka, witamin z grupy B i minerałów. Cechuje się niską zawartością tłuszczu. Jest delikatne, chude i lekkostrawne, dlatego warto regularnie je spożywać (3-4 razy w tygodniu). To także doskonały wybór dla osób na diecie redukcyjnej czy lekkoostrawnej.
Karkówka nadaje się do smażenia, pieczenia, grillowania czy duszenia. Duża ilość tłuszczu sprawia, że będzie soczysta i aromatyczna. Na bazie tłuszczu z karkówki wychodzą gęste i esencjonalne sosy. Mięso warto zamarynować na kilka godzin przed obróbką, dzięki temu przejdzie aromatami i finalnie jego smak będzie bardziej wyrazisty. Do karkówki najbardziej pasują takie zioła jak kolendra, oregano, liść laurowy, cebula, czosnek czy pieprz.
W skład tego fragmentu wchodzą żebra z mostkiem, które są pokryte cienką warstwą mięśni i tłuszczu. Nadają się do gotowania i duszenia. Na żeberkach możesz ugotować pyszną zupę na mięsnym wywarze. Z kolei przy duszeniu żeberek należy je wcześniej zamarynować. Żeberka lubią długą obróbkę cieplną w niezbyt wysokiej temperaturze.
To jeden z najcenniejszych rodzajów mięsa, które jest chude i cechuje je wyjątkowa delikatność. Polędwiczki można smażyć, piec i dusić. Przy pracy z polędwicą należy zwrócić szczególną uwagę na długość obróbki cieplnej. Mięso (odwrotnie niż wołowa polędwica) nie może być podawane surowe, ale przegotowanie polędwicy z kolei sprawia, że stwardnieje.
Szynka idealnie nadaje się do smażenia, pieczenia, duszenia oraz gotowania. Dzięki zawartości tłuszczu, który jest nośnikiem smaku, mięso jest bardzo aromatyczne i soczyste (o ile zostanie przyrządzone w odpowiedni sposób). Ilość tłuszczu zależna jest od zwierzęcia, z którego pochodzi. Najbardziej znane potrawy z szynki wieprzowej to kotlety panierowane, bitki czy pieczeń. Szynkę, którą chcesz upiec czy usmażyć bez panierki, należy z dużym wyprzedzeniem zamarynować. Jeśli sam mielisz mięso na mielone lub pulpety, pamiętaj, że szynka dobrze łączy się z chudą wołowiną czy drobiem.
W skład tego fragmentu wchodzą żebra z mostkiem, które są pokryte cienką warstwą mięśni i tłuszczu. Nadają się do gotowania i duszenia. Na żeberkach możesz ugotować pyszną zupę na mięsnym wywarze. Z kolei przy duszeniu żeberek należy je wcześniej zamarynować. Żeberka lubią długą obróbkę cieplną w niezbyt wysokiej temperaturze.
Po pierwsze, mięso wołowe to bogate źródło przyswajalnego żelaza i witamin – A, E i z grup B (B1, B6, B12). Po drugie, charakteryzuje się zróżnicowaną wartością energetyczną w zależności od elementu półtuszy. Eksperci zalecają spożywać wołowinę 2–3 razy w tygodniu.
Jesteś miłośnikiem grillowych dań mięsnych? Rozsmakuj się w naszych specjałach na grilla!
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)